0252-686226 info@bruggeman-motoren.nl

Yamaha Holland Team scoort 100% in Le Dakar 2007

Route Dakar 2007De 29e Dakar-rally zit erop voor de Nederlandse deelnemers. Van het officiële Yamaha Holland Team haalden alle zes de teamleden met hun Yamaha WR450F de finish, een werkelijk unieke prestatie die niet snel geëvenaard zal worden. Ondanks heftige crashes en extreem zware omstandigheden zorgde de combinatie van onverwoestbare motoren en onuitputbare teamleden voor dit prachtige resultaat. In de hele rally vielen 47 procent van de motorrijders uit.

Wat een resultaten!

Vijfvoudig wereldkampioen zijspancross, Daniël Willemsen, werd in zijn eerste Dakar 48ste en was zelfs de beste Nederlander in de afsluitende etappe. Daniël Willemsen meldde tijdens de eerste helft van de Dakar 2007 dat hij hierna nooit mee ("echt, nooit, nooit meer") mee zou doen aan Le Dakar. Maar gezien zijn resultaten en zichtbaar meer plezier in de latere etappes komt een hernieuwde samenwerking volgend jaar opeens veel dichterbij. Maar één plaats achter Willemsen prijkt de naam van zijn teamgenoot, publiekslieveling en tweede vrouw in het klassement, Mirjam Pol, in de uitslag. Een fantastische klassering van de altijd vrolijke Pol die vorig jaar met hetzelfde team de Dakar ook al uitreed. Debutant Bryan Zuidinga scoorde met de 98ste plaats een zeer respectabele klassering, vooral gezien de zware crash in de openingsfase van de rally. Zuidinga repareerde zelf zijn aanzienlijke valschade in de marathonstage, waarin twee dagen lang geen assistentie aanwezig was. Teamleden Philippe Cottet, Cyril Trisconi en Teruyuki Ohashi haalden de finish op respectievelijk een 29ste, 92ste en 124ste plaats. Van het Yamaha Holland Team haalde alleen teammanager Cor Termaat het eindpunt in Dakar niet. Hij werd helaas met een zeer zware longontsteking naar Nederland gerepatrieerd, maar is aan de beterede hand.

De privérijders

Naast de officiële teamleden reden ook "privérijders" Peter Strijkel (95ste) en Richard de Groot (117ste) naar het Lac Rose, een wereldprestatie! Van de Yamaha privérijders vielen Harry Oosting (3e etappe) en Cor Karremans (6e etappe) uit. Voor Oostings gezondheid werd na een zware crash nog gevreesd, maar met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding lijkt hij gelukkig weer aan de beterende hand te zijn.

Dubbel trots!

Yamaha Motor Nederland is natuurlijk enorm trots op deze teamprestatie. Productmanager René von Seida hierover: "Ongelooflijk! Het hele team aan de finish, en dat terwijl over de hele rally genomen bij de helft van de motorrijders Dakar niet haalde. Ons enorme respect gaat dan ook niet alleen uit naar de rijders, maar ook naar de chauffeurs, navigatoren en monteurs in de Smink-assistentietruck en -jeep, de teamleden die in extreme omstandigheden en na heftige valpartijen werkelijk dag en nacht doorgewerkt hebben aan het onderhoud van inze Yamaha's WR450F. Dat de monteurs ook nog eens allemaal binnen onze dealerorganisatie werken maakt ons dubbel trots!".

 

Eric Bruggeman is tijdens de Dakar Rally 2007 - 2008 - 2009 mee geweest als monteur van het Yamaha Holland Team.